Njut av det bästa från Italien

Colatura di Alici

  • 249 kr

Colatura di Alici är en produkt skapat genom långvarig beredning av anjovis. Anjovisen fiskas i haven runt Italien under mars till juni. När fisken landar i ham

I lager.
Artikelnummer: 21

Colatura di Alici är en produkt skapat genom långvarig beredning av anjovis. Anjovisen fiskas i haven runt Italien under mars till juni. När fisken landar i hamn rensas den och läggs på fat varvat med havssalt. Fisken ligger sedan i  tunnor (terzigni) innan det oljeliknande extraktet som bildats töms ut. Hela processen tar ca 10 månader hos vår leverantör vilket medför att Colaturan får med sig otroligt mycket av de goda smakerna. 

Ingredienser: Anjovis, salt

Doft: Underbar salt anjovis

Smak: kraftig umami, fisk, skaldjur

Färg: Bärnstensgul


Passar till: Pastarätter, fisk och skaldjursrätter, såser, kött m.m.